2006/03  Pimp je cavia

Bekijk gastenboek
Teken gastenboek


Vorige Omhoog Volgende


Maart 2006

Nu dacht ik dat Leon en Mirjam zo af en toe wel rare dingen met me uithaalden (van die kerstkaartfoto's, en zo), het kan echter nog vl erger. Zo kan je op het internet allerlei sites vinden waar je allerlei kledingstukken voor je cavia kunt bestellen. Zodat je cavia er ng beter uit komt te zien. Pimp je cavia, zeg maar.

Om maar eens een voorbeeld te laten zien, op de website van CuddlyCavies worden allerlei leuke kostuums aangeboden. Vooral voor speciale gelegenheden ! Maar ook voor andere geinige cavia-producten kun je er terecht. Moet je hieronder maar eens kijken wat voor dingen je hier kunt krijgen ! Het paasei is mijn grote favoriet.

Paasei Clown Santa Valentine Ballerina

Eventueel kan je dit soort dingen natuurlijk ook zelf maken. En vanzelfsprekend zijn er ook internet sites die je daarbij helpen. Zo vond ik, op de site van de NearlyHairlessClub, een breipatroon voor een caviatruitje. Inderdaad, dit is eigenlijk bestemd is voor cavia's met weinig haar. Maar als 't winter wordt, lijkt me dit toch best wel comfortabel. Alleen die kleur ... ik wil er dan wel eentje in stoer zwart.

Breipatroon

Maar het mooist vond ik toch de site van Karen Sanders. Zij kan van je eigen cavia een perfect gelijkende kopie maken. Je stuurt een foto van je cavia naar haar op, en zij maakt een caviaknuffel voor je die er exact hetzelfde uitziet als je eigen cavia. Cool h ?

Dutch Shelty Tricolor Texel

Leon en Mirjam hebben zo'n kopie van mij besteld. En daar ben ik best blij om. Dan kunnen ze voortaan al die rotgeintjes met mijn kopie uithalen. En dan laten ze mij tenminste een keer met rust.

Overigens kan Karen dit ook met honden, katten, konijnen, en nog veel meer beesten. Ze doet alleen geen paarden; in ieder geval niet op ware grootte.

Overigens, over van die rotgeintjes gesproken, laatst was het weer zover. Er moest weer eens een kerstkaart gemaakt worden. Dat is uiteindelijk de foto hiernaast geworden.

Maar ondanks dat ik wl mee was naar Duitsland, hoefde ik daar de warme hotelkamer niet te verlaten. Die sneeuw zou inderdaad wel heel koud aan mijn ballen geweest zijn. Dus ik ben hl blij dat er zoiets als Photoshop bestaat.

Hieronder kun je zien uit welke drie foto's de kerstkaart was samengesteld. Precies, Leon en Mirjam zijn k gefotoshopt. Die hadden dus ook gewoon lekker in het warme hotel kunnen blijven.

Kerstkaart 2005
Deel 1 Deel 2 Deel 3

Overigens was er van deze kerstkaart ook een 'nette' variant. Op die kaart was het koud aan mijn pootjes. En natuurlijk waren er op een gegeven moment mensen die ontdekten dat er twee varianten waren. Hihi. Nou, als je ooit gezien hebt hoe dat in elkaar zit bij een cavia, dan snap je wel dat als de pootjes koud waren, de ballen er bijna afgevroren moeten zijn.

In een boekenkast van haar ouders kwam Mirjam een boek tegen, de "Goede Raad, gellustreerde vraagbaak voor het huisgezin", uit de jaren '30. Hierin stond een leuk stukje over cavia's: "Het Guineesch biggetje verheugt zich vooral in de liefde der kinderen. Het is een onschuldig knaagdiertje, dat in allerlei kleurvariaties wordt gefokt. Ze zijn alle tevreden met een klein kistje, waarvan de bodem met turfmolm is bedekt; beter is het echter ze in een dergelijk hok als voor de konijnen, te houden. Het voer is eveneens hetzelfde als dat van konijnen. Des zomers kan men ze zelfs vrij laten rondloopen, mits ze een onderkomen hebben voor ongunstig weer. Men houde eenige wijfjes met een mannetje, aangezien ze elkaar zeer goed verdragen. De wijfjes werpen  elke 8 tot 12 weken 2 tot 4 jongen. Deze jongen leven reeds 12 uur na de geboorte als volwassen dieren. Een stuk oudbakken brood en versche takjes geven de diertjes de gelegenheid hun snijtanden te gebruiken. Ze zijn tegenover de mensch volstrekt niet schuw; als men voldoende voor de reinheid zorgt, kan men ze zelfs in de kamer houden". Aha, werkt dat z.

Vorige Omhoog Volgende