2005/05  Nieuwe verhaaltjes

Bekijk gastenboek
Teken gastenboek


Vorige Omhoog Volgende


Osama met trappistenbier Mei 2005

Het loopt alweer tegen kerst. Ik weet nog goed hoe Leon en Mirjam mij vorig jaar in de oven probeerden te stoppen, dus ik zorg dat ik goed verstopt blijf deze maand. Ze mogen weer eens op rare ideen komen.

En daar tussen die bierkratjes onder de kerstboom is een prima plekje.

Hier zie je Leon aan het werk, terwijl hij een foto van mij probeert te maken. Ja zeg, maak het even. In december ga ik niet meer poseren, hoor.

Fotograaf op de loer

Knagen aan de benen van de fotograaf

Ik ga dus zeker niet meer braaf voor de lens zitten. Dus terwijl Leon in een verkrampte houding onder de salontafel ligt, ga ik lekker aan z'n benen knagen.

Vlak voor Sinterklaas grijp ik mijn kans om wraak te nemen op dat rotgeintje met die oven. Leon en Mirjam hebben hun schoen voor Sinterklaas gezet, met wat hooi en een wortel erbij voor het paard.

Nou, die heb ik dus lekker opgesmikkeld. Het hooi was al heel snel op, en hier ben ik bezig met de laatste stukjes wortel. Leon en Mirjam hebben daardoor lekker niks in hun schoen gekregen.

Dat zal ze leren om mij iedere keer als onderwerp voor hun kerstkaarten te gebruiken.

Osama neemt wraak

Geaaid door Ieme

Met de Kerst zelf heb ik gezellig met Ieme zitten spelen. Maar na een poosje had ik dat ook wel weer gezien (die kleine kinderen kunnen nog niet echt lekker aaien, h?) Dus daarna ben ik weer in mijn kooi geklommen, voor wat rust.

Ik klim weer in mijn kooi

In januari gaan mijn baasjes zes weken lang naar Nieuw Zeeland. Voor hun is dat natuurlijk ontzettend leuk, maar ze laten me wel zes weken in de steek. Gelukkig mag ik bij Marije logeren en die is hartstikke cool. Ik mag bij haar zelfs op haar slaapkamer slapen, ondanks dat ze door mijn geknaag bijna niet kan slapen. Tja, dan moet ze me maar geen worteltje geven vlak voordat ze naar bed gaat.

Reiskoffertje

Jammer alleen dat ik bij Marije niet de hele tijd los mag lopen. Maar een poosje in zo'n koffertje zitten, dat vind ik ook wel grappig. Ik blijf zelfs braaf wachten tot ik mijn kooi weer in mag.

Zakgeld

Van Leon en Mirjam had ik voor de logeerpartij bij Marije zakgeld meegekregen. Mmm, die euro's zijn best wel lekker. Later begreep ik dat het de bedoeling was geweest dat ik van dit geld sla, andijvie en worteltjes zou gaan kopen. Beetje dom h (ook al ben ik voor een cavia natuurlijk buitengewoon intelligent).

In het voorjaar van 2005 beleef ik verder niet zo heel veel meer. Pas op koninginnedag wordt het weer leuk. Of eigenlijk: de dag erna. Want dan staat er ineens een vlag in de kamer. H, wat doet dat ding daar ? En kan je daar aan knagen ?

Wat doet die vlag hier ?

En ik ben ook nog wezen logeren bij mijn grote vriend Jan uit Breda. Aan Jan moest ik wel even wennen hoor, want Jan heeft een heel ander ritme dan ik. Als ik 's ochtends wel een nieuwe bak voer en een lekker blaadje sla toe ben, is er nog geen Jan te zien. Honger !!!

Maar uiteindelijk zijn Jan en ik wel aan elkaar gewend geraakt. Jan vond mij namelijk erg lief als ik hem 's ochtends zo luidkeels begroette. En dan kreeg ik extra voer. Mmmm, lekker.

Ik krijg een schone kooi
Dit is alweer de laatste foto van dit verhaal: hier zie je Leon terwijl hij mijn kooi schoonmaakt. Ik vind dat altijd machtig interessant. Want zodra hij klaar is, krijg ik weer een heleboel hooi !!!

Vorige Omhoog Volgende