2003/02  Kerstkaarten

Bekijk gastenboek
Teken gastenboek


Vorige Omhoog Volgende


Omgegooide kerstboom

Februari 2003

Als het zo tegen december loopt, dan komen er bij Leon en Mirjam allerlei kerstversieringen. En als cavia-huisgenoot zijnde, wil je daar natuurlijk best wel bij helpen. Vooral het optuigen van de kerstboom is leuk. In het begin is zo'n ding best wel een beetje eng, maar al snel wint mijn nieuwsgierigheid het toch. En dan zijn er hele interessante dingen om aan knagen: slingers, ballen, en ... jawel ... aan zo'n kerstboom zitten elektriciteitsdraadjes. Jammie!!

Maar wat vervelend nou, die knaagbare slingers, ballen en draadjes zitten véél te hoog. Daar kan ik niet bij. Gelukkig staat die boom niet al te stevig. Een klein zetje .... en hij ligt op z'n kant. Snel even een sprintje trekken zodat die boom niet bovenop me valt, maar daarna heb ik 'm helemaal voor mezelf. Dus, knagen maar!

Wie heeft de kerstboom omgegooid ?

Foei, Osama

Maar helaas, ik heb niet lang lol van mijn actie. Mirjam komt vrijwel meteen op de herrie af. En dan krijg ik ongenadig op mijn flikker (waar zit die eigenlijk?). Als straf heb ik heb wel drie uur lang geen blaadje sla gehad. En dat terwijl ze er ook nog zo'n leuke kerstkaart van hebben kunnen maken. Volgend jaar moest ik dat maar eens héél anders aan gaan pakken.
Toreador

Olé

Zo heel af en toe heb ik wel eens de neiging om aan Leon of Mirjam's trui te knagen. Meestal krijg ik dan een zakdoek op mijn kop gegooid. Ik moet maar aan die zakdoek knagen, vinden ze. Nou, daar is dus geen lol aan. Zo'n trui knaagt een stuk lekkerder. Maar er zijn gelukkig ook leuke dingen die je met een zakdoek kunt doen. Ik ben namelijk best te verleiden om stier te spelen, al was het alleen maar omdat Leon als toreador er belachelijk uitziet. Of heet zoiets nou een caviador??
Cavia-draagtasje

In januari zijn Leon en Mirjam op vakantie naar Cyprus geweest. Ik moest toen bij pa & ma gaan logeren. Leuk hoor. Ma zorgt best wel goed voor me; ik krijg allerlei lekkers te eten en ze wil me ook nog regelmatig aaien.

Maar helaas mag ik daar niet uit mijn kooi. Dat heeft vast iets te maken met de vloerbedekking. Om de één of andere reden denken ze dat ik daaraan ga knagen (terecht, natuurlijk) of dat ik eroverheen zal zeiken (onterecht, want ik ben een hele zindelijke cavia ... meestal).

Liever had ik met Leon & Mirjam meegewild naar Cyprus. Dan had ik mooi in dat speciale cavia-draagtasje kunnen zitten. En de vliegreis had ik ook geen probleem gevonden. In het vliegtuig kan ik gewoon bij Mirjam op schoot zitten. 

Ik kan best mee in het vliegtuig

Alhoewel, 4½ uur lang mijn plas ophouden wordt misschien een beetje moeilijk.
Toen Leon en Mirjam alweer een tijdje op fotocursus zaten, vonden dat ze nog niet genoeg foto-apparatuur hadden. Er moesten nieuwe lenzen aangeschaft worden. En waarom? Het enige wat ze tot nu toe met die dingen gedaan hebben, is foto's van mij maken.

Cavia met telelens

Cavia met groothoeklens

Ach, het voordeel is dat ik nu ook het verschil weet tussen een telelens (links) en een groothoeklens (boven). Met die telelens wil Leon nog een keer een foto van een buizerd op een paaltje gaan maken. Maar ik ga niet mee, hoor. Buizerds zijn namelijk enge beesten, als je een cavia bent.


Vorige ] Omhoog ] Volgende ]