2002/04  De eerste pagina

Bekijk gastenboek
Teken gastenboek


Vorige Omhoog


In de grot Ik ben de cavia van Leon & Mirjam. Ik ben begin december 2001 geboren en vanaf de kerst van dat jaar woon ik bij ze.

Ik ben cht niet naar die enge meneer Bin Laden genoemd hoor; Osama is gewoon een veel voorkomende Arabische naam. Het betekent leeuw, en dat past wel leuk bij mijn vacht. Leon heet natuurlijk ook leeuw. Mirjam is dus eigenlijk de enige niet-leeuw bij ons thuis. Ik heb trouwens wl een grot, net als die engerd in Afghanistan.

Je kan trouwens wel zien dat deze foto genomen is toen ik nog heel erg klein was. Ik was hier nog maar een paar weken oud en ik paste zonder problemen in mijn grot. Deze grot ben ik inmiddels wel uitgegroeid. Ik heb een nieuwe gekregen die bijna twee keer zo groot is.

Hier ben ik een stuk groter. Je kan hier zien dat ik een echt knaagdier ben. Je moet niets op de grond laten slingeren; ook een kassabonnetje (tevens garantiebewijs) is voor mij niet veilig. Een voordeel daarvan: nu leert Leon tenminste dat hij zijn bergschoenen moet opruimen. Als hij dat niet doet, kan hij weer nieuwe veters gaan kopen.

Maar het liefste knaag ik natuurlijk aan elektriciteitsdraden. Ik heb ontdekt, dat luidspreker- en telefoonsnoeren het lekkerst zijn. Leon & Mirjam vinden dat niet leuk, die hebben overal caviaversperringen getimmerd. Wel een beetje bot hoor, om balkjes van 3 bij 4 cm als plinten langs de muur te spijkeren. Het liefst zit ik natuurlijk achter de stereo-installatie. Helaas, daar kan ik niet komen, ze hebben daar een dikke plank gespijkerd met daarop de tekst "verboden voor knaagdieren".

Alleen ruilen met kassabon

Nog zo'n hobby van me: met Mirjam's vingers spelen. Daarvoor laat ik me wel van onder de bank vandaan lokken. Als ik namelijk geluk heb, dan heeft ze ook nog een lekker blaadje andijvie voor me, of een worteltje. Worteltjes zijn hrlijk, daar lust ik er een heleboel van. Misschien ben ik daarom zo'n groot beest geworden.

Lekker, die vingers

Vrouwen !!!

Een tijdje geleden hadden wij een stel vrouwen te logeren. Eerst had ik dat nog niet door, maar toen ik ze eenmaal in de gaten kreeg, was ik bij hun kooi niet meer weg te slaan. Mchtig interessant!! Mijn baasjes werden toen wel een beetje gestoord van me, dus toen hebben ze de vrouwen maar in een andere kamer gezet. Daardoor kon ik gelukkig weer een beetje tot rust komen.
Maar dit is mijn grootste hobby (ok, ok, n het eten van worteltjes dan): lekker samen met Leon op de bank liggen luieren. Als-ie me dan ook nog wil aaien, is het helemaal super. Ik ga dan helemaal plat liggen, met mijn achterpoten zo ver mogelijk naar achteren, zodat een zo groot mogelijk stuk van mijn lijf geaaid kan worden.

En een herrie dat ik maak! Het is niet voor niets dat een cavia in het Duits een Murmultier genoemd wordt. Oh nee, dat zijn die grotere beesten: marmotten. Cavia's heten Meerschweinchen, zeevarken dus. Dat maakt mij allemaal niet uit, ik vind het Duits een prettiger taal dan het Engels: een guinea-pig klinkt wel hl erg alsof ze allemaal enge dingen met je gaan doen.

Luie mormels

Ken je trouwens de Japanse beeldzoekers? Leon en Mirjam vinden die puzzels heel erg leuk.

Hoe werkt dat? De cijfers geven aan hoeveel aaneengesloten vakjes je moet inkleuren. Tussen twee groepen ingekleurde vakjes zit minstens n wit vakje. Print 'm maar uit en vul 'm in met een potlood. Als je het goed doet, kom ik vanzelf te voorschijn.


Vorige ] Omhoog ]